El cervell autista. Una doble perspectiva: materna i neurocientífica.
Xerrada dirigida a professionals i familiars de persones autistes.
L'autisme afecta al desenvolupament primerenc del cervell en què s'estableixen vies neuronals diferents que alteren la percepció i la interacció amb el món. Aquesta xerrada ens ofereix una visió molt particular de l’autisme: el d'una experta neurocientífica, però, sobretot, el d'una mare que pateix i gaudeix, cada dia, d'una persona excepcional.
Es presenten les **troballes científiques ** relacionades amb la condició autista, i el seu impacte en tot el cicle vital i també, puntualitzant les diferències relacionades amb el sexe/gènere. Tot això per entendre una mica millor el món que s'amaga darrere de l’autisme i, en definitiva, per normalitzar i dignificar les persones amb aquesta condició.
Inscripcions
Data: Dissabte 14 Desembre 2024
Horari: de 10h a 11:30h
De forma virtual en directe.
GRATUIT
-
La Dra. Maria J Portella és Investigadora Sènior i Cap del Grup de Recerca en Salut Mental de l'Institut de Recerca de Sant Pau. Des del 2013 és la co‐IP del grup CIBERSAM G21.
Llicenciada en Psicologia, experta en Neuropsicologia i Doctora en Neurociències amb menció europea (UB i Oxford University), ha obtingut diferents beques predoctorals (Generalitat Catalunya, UB, Oxford University), postdoctorals (CIBERSAM, MINECO) i els contractes Miguel Servet I i II, pels quals va rebre la màxima qualificació. El 2022 va rebre l'acreditació I3 del Ministeri d'Universitats.
La Dra. Maria J Portella a més és mare d'una persona autista que ha publicat dos llibres de divulgació sobre autisme i neurodiversitat.
La Dra. Maria J Portella és professora associada mèdica de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i vocal de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat en Psiquiatria de la mateixa universitat.
És membre de diversos comités cientfícs (CCI IR-Sant Pau; Xarxa TECSAM, CEIm de l'Hospital de Sant Pau, entre d'altres).
Ha publicat més de 150 articles científics en revistes internacionals (més d'un 80% en revistes de Q1), així com dos llibres de divulgació sobre autisme i neurodiversitat.
Organitzadors
Patrons de la Càtedra